26

Jan
2016

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi

Posted By : tri-vago/ 336 0

Bagi mengumpulkan tempat yang terbaik dalam senarai tahunanan kami untuk pelancongan di tahun yang akan datang, editor T + L secara menyeluruh dan terperinci mempertimbangkan pelbagai faktor. Yang mana di bawah gem radar yang paling menarik menyumbang daripada penulis dan wartawan global rangkaian kami? Sama ada kami meletakkan permintaan untuk destinasi pelancongan adalah dalam A-List ? Sama ada tempat-tempat percutian klasik yang muncul tetapi-atas sebab-sebab yang baru dan menarik? Manakah peristiwa-peristiwa global dan perubahan dalam sekatan perjalanan telah membuat destinasi tertentu lebih mudah untuk sampai ?
Senarai tahun ini adalah di antara Kepulauan Andaman, di luar India (dimana mengagumkan walaupun ocean-lover yang arif, Jacques Cousteau), kepada regangan masih terpelihara di Caribbean, dan dengan sembilan destinasi pantai dengan matahari, pasir, dan pemandangan yang indah. Bagi pencinta makanan, kami telah mendapat segala-galanya daripada Ghent, Belgium (di mana sekumpulan chef muda mengetuai revolusi masakan dan rancangan untuk dewan makanan secara besar-besaran sedang dijalankan), ke bandar terusan Aarhus, Denmark, di mana melangkah keluar dari bayang-bayang Copenhagen dengan tiga restoran berbintang Michelin yang tersendiri.
Di sekitar dengan rumah yang sering kali diabaikan telah membuktikan diri mereka layak. Bandar mesra berbasikal Richmond, Virginia, mempunyai seni bina yang menonjol, kejadian yang berkembang untuk seni dan makanan dan sebuah hotel reka bentuk yang baru.- Pembaharuan Detroit telah menjadi perhatian kami untuk seketika, dan dengan tanda-tanda kehidupan bermunculan di bangunan-termasuk yang ditinggalkan sebuah hotel yang membuka kedai di api-jabatan ibu pejabat-ia akhirnya memperoleh tempat yang bersejarah lebih berhak dalam senarai ini. Dan dalam San Antonio, Rom dan Williams direka Hotel Emma, dalam bekas sebuah bangunan Brewhouse, duduk di tengah-tengah daerah Pearl restaurant- dan membeli-belah penuh.Dalam ruang geopolitik, perjanjian nuklear baru-baru ini ditandatangani di antara Iran dan Majlis Keselamatan PBB telah membuka peluang kepada Amerika untuk lebih mudah melawat ibu negara kosmopolitan Tehran dan masjid-masjid Kashan. Dan manakala yang berada di dalam senarai tahun lepas, beberapa siri pelayaran baru yang berlabuh di Havana-semua terima kasih kepada sekatan perjalanan turun untuk rakyat Amerika-bermaksud destinasi yang berterusan untuk berbunga. Kapal pesiar juga menuju ke Batumi, di Georgia, dengan taman yang cantik botani. Ia adalah satu pelabuhan Laut Hitam yang yang mendapat perhatian daripada jenama pelayaran besar memandangkan kebimbangan keselamatan di Ukraine.
Dalam ruang geopolitik, perjanjian nuklear baru-baru ini ditandatangani di antara Iran dan Majlis Keselamatan PBB telah membuka peluang kepada Amerika untuk lebih mudah melawat ibu negara kosmopolitan Tehran dan masjid-masjid Kashan. Dan manakala Cuba berada di dalam senarai tahun lepas, beberapa siri pelayaran baru di Havana-semua terima kasih kepada kerna di mudahkan sekatan perjalanan untuk rakyat Amerika-bermaksud mendapat destinasi yang berterusan. Kapal pesiar juga menuju ke Batumi, di Georgia, dengan taman botani yang cantik. Ia adalah satu pelabuhan Laut Hitam yang yang mendapat perhatian daripada pelayaran besar memandangkan kebimbangan keselamatan di Ukraine.
Sama ada anda mencari untuk percutian hujung minggu dekat dengan rumah, jauh terpencil dalam senarai pergi atau bahkan pelancongan pelbagai perhentian yang menggabungkan, berkata, seni- dan reka bentuk yang di Taipei, berundur Cina klasik Hangzhou, dan masyarakat melayari hip Canggu, Bali-kira 50 destinasi luar biasa dalam senarai ini satu pelan untuk perancangan dan inspirasi anda pada 2016.
Melalui senarai penuh gambar yang di Flip, dan berkongsi pendapat anda (dan perjalanan) dengan kami di media sosial dengan hashtag # TLBestPlaces.-Stephanie Wu

 

50 . Mie Prefecture, Japan

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Mie Prefecture

Perkembangan semasa sedang dijalankan di Wilayah Mie, perjalanan dalam 4 jam dari Tokyo menggunakan bullet train , hingga kini kebanyakannya adalah dari golongan pelancong domestik. Tarikan kawasan ini: Taman Negara Ise-Shima, di persisiran pantai; mempunyai tiram mutiara; Matsusaka daging lembuyang kaya marmar; dan suci, ᴜɴᴇsᴄᴏ melindungi tempaat ziarah untuk penganut agama Shinto. Pada 2016, pemimpin-pemimpin dunia akan berkumpul di kota Shima untuk sidang kemuncak G7. Para pelancong harus pergi ke Amanemu, menafsir semula daripada kemewahan pembukaan ryokan klasik dalam suku pertama. Mengharapkan sekurangnya, estetik bersama Zen dan memberi tumpuan kepada kesihatan. Semua 24 suite dan empat villa di hartanah yang intim dilengkapi dengan kolam renang onsen-untuk meremajakan kolam air dipenuhi dengan air yang kaya dengan mineral dari mata air panas di rantau ini. Berendam dalam ketenangan sebelum rahsia dikeluarkan. -Diana Hubbell


 


48. Liège, Belgium

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Liège Belgium

S Setelah syurga kolar biru untuk pelombong arang batu dan pekerja keluli, Liège adalah destinasi baru yang tidak dijangka sebagai untuk seni dan makanan musim panas ini. Boverie seni muzium dibuka pada bulan Mei, mempamerkan yang terbaik seni Belgium dan bekerja bersama-sama dengan Louvre untuk pendita pembantu pameran besar greats antarabangsa seperti Renoir, Manet, van Gogh, dan banyak lagi. The Boverie adalah sekeping pertabalan pada pembangunan awam di barat daya Liège, di antara stesen kereta api Santiago Calatrava direka (Liège Guillemins, yang terbesar di bandar) dan pusat membeli-belah bandar dipanggil Médiacité, kira-kira 20 minit dari pusat bandar. Dengan pembukaan Boverie, Stesen Design of Wallonia- iaiutu sebuah karya artis tempatan memberi tumpuan kepada kerjasama reka bentuk meraikan ekonomi dan budaya di bandar warisan juga sedang giat dijalankan. JUN melihat Generasi tahunan pertama W Festival Makanan, berdekatan Namur, di mana Chef yang berbahasa Peranis dan pengeluar dari rantau Walonia di Belgium akan mempamerkan masakan serantau mereka. Penilaian dari Pakar Masakan dari Liège asli Philippe Fauchet, yang mana restoran senama di St-Georges-sur-Meuse memberi tumpuan kepada terroir, dan 10 chef berprofil tinggi dari rantau ini termasuk Maxime Collard, Pierre Résimont dan Benoit Neusy.

47. Ibera Wetlands, Argentina

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Ibera Wetlands, Argentina

Argentina adalah rumah kepada pampas tidak berkesudahan, padang pasir Patagonian, dan tanah lembap kedua terbesar di dunia, dengan populasi hidupan liar asli yang sudah semakin berkurangan secara drastik sehingga sekarang. Mamalia dan avians berasal dari Esteros del Ibera-rangkaian berair 3.2 juta ekar yang terletak di wilayah timur laut Corrientes-seperti tenggiling gergasi, memerang gergasi, rusa pampas, dan macaw merah, adalah di tengah-tengah program repopulation intensif yang diketuai oleh Kristine dan Doug Tompkins ‘Pemuliharaan Tanah Amanah dan disokong oleh Leonardo DiCaprio Foundation. Bintang dipertikaikan pada rewilding ini adalah jaguar, kucing terbesar di Amerika, dan sebelum ini dihapuskan dari Corrientes. anita pertama menetap di rumah baru beliau di rizab San Alonso Mei yang lalu; Pasangan beliau telah menyertainya pada akhir tahun 2015. Kunci kepada ekosistem yang sihat, repopulation yang jaguar itu adalah berita yang besar bukan sahaja untuk mereka tidak sabar-sabar untuk melihat haiwan yang jarang diketemukan disamping turut berminat untuk pemuliharaan bagi memastikan rizab mencapai status taman negara. Esteros del Ibera baru-baru ini melancarkan tiga laluan akses baru di lembangan barat laut tersebut. Tetamu yang menginap di eko-lodge seperti di Puerto Valle kini boleh merentasi sektor utara ini menggunakan kayak, kuda, atau 4 x 4. Pada lembangan barat daya, pencinta hidupan liar harus pergi ke rumah persinggahan mewah Rincón del Socorro untuk haiwan Tyang yang terbaik, manakala penggemar memancing pergi ke Pirá Lodge untuk menangkap dorado emas.

  

 

46. Adelaide, Australia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Adelaide, Australia

Pada bulan Mac, hampir 100,000 peminat muzik dari seluruh dunia akan berkumpul untuk WOMADelaide, pesta yang luar biasa yang terletak di Taman Botani yang berada di Adelaide. Tahun ini Targetamat menarik seperti yang sedang ditetapkan menjanjikan persembahan oleh Femmes serta kerjasama yang jarang berlaku di antara penyanyi Afrika Barat Angélique Kidjo dan Symphony Orchestra Adelaide. Dan terdapat banyak sebab-sebab yang menarik daripada sekeliling: di pusat Daerah Perniagaan yang pesat membangun, chef berbakat menguji konsep baru seperti flamboyantrestaurant Jock Zonfrillo-kanak, Orana, dan Kepulauan Supper Club, sebuah pop-up siri makan malam bersemangat diketuai oleh bekas Southern Ocean Lodge chef Tim Bourke. Jangan terlepas peluan untuk NOLA Adelaide, sebuah pub baru yang disediakan untuk brews kraf, wiski, dan po’boys, dibuka pada kuda lama stabil. Walaupun Lapangan Terbang Adelaide, kira-kira 4batu dari pusa bandar, adalah perbuatan itu membersihkan. Satu jenama baru atas sistem solar panel, yang terbesar seperti di Australia, akan diumumkan tepat pada masanya di bulan April, bagi mengalu-alukan peningkatan besar dalam trafik udara: penerbangan harian yang baru dari Doha (melalui Qatar Airways) akan dilancarkan pada bulan Mei, dan terdapat perbincangan untuk menambah perkhidmatan langsung dari Amerika Syarikat dan tanah besar China. 

45. Lembah Okanagan, British Columbia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Okanagan in winter

Dengan bukit-bukau dipenuhi dengan sagebrush dan Ponderosa pain dan beribu-ribu ekar ladang anggur-Lembah Okanagan tidak lagi boleh dianggap sebagai Napa baru muncul. Terletak di antara dua pergunungan dan regangan kira-kira 125 batu ke utara dari sempadan AS-Kanada, geografi yang berbeza-beza daripada keadaan padang pasir seperti di selatan hingga ke dataran hijau Bench Naramata dan pantai berpasir Okanagan Lake. Walaupun kecantikan sekali di kawasan ini dan panas musim panas, kering sentiasa tertarik jenis lasak, kini merupakan satu kejadian yang semakin canggih berkisar makanan dan wain tempatan. Restoran Wine berfokuskan seperti Bilik Sonora seperti
lubang Burung Hantu dan Miradoro di pelagak Creek Winery menyampaikan pemandangan yang menakjubkan dan ladang ke meja hidangan istimewa, bersama dengan Pinot Gris dan Meritage (campuran gaya Bordeaux). Yang menarik, pilihan yang terbaik adalah Sparkling Hill Resort (dimiliki oleh bapa perhiasan dinasti Swarovski, reka bentuk termasuk berjuta-juta kristal) atau, 1908 Misi-gaya yang lebih tradisional Naramata Heritage Inn & Spa. Ia mudah untuk menghabiskan beberapa hari berkeliaran kawasan luar bandar, melompat dari anggur untuk anggur (terdapat lebih 130), tetapi satu tempat khususnya adalah bernilai lawatan khas: Black Hills merasa bilik indah moden, di mana anda boleh merasa segelas Nota Bene, salah satu merah besar di kawasan ini. Tahun lepas adalah lebih panas daripada biasa, yang merupakan berita baik untuk mereka yang merancang lawatan: banyak daripada 2015 wain vintaj, diramalkan akan menjadi yang terbaik dalam abad, akan bersedia untuk merasa pada 2016. -Guy Saddy

 
44. Georgia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Narikala Fortress can be seen from any point within Old Tbilisi

Asal-usul wain boleh dikesan kembali ke rantau ini, yang merentangi sempadan di antara Eropah dan Asia. Oenophiles telah lama berbondong-bondong ke Kakheti, rantau winemaking atas, untuk lawatan ladang anggur dan merasa luar biasa. Tetapi buzz itu sedang dibina untuk Georgia, dan negara adalah untuk mendapatkan kemasukan pengunjung yang berminat lebih daripada menenai wain sahaja. Kebimbangan mengenai keselamatan di Ukraine telah membawa banyak jalur pelayaran terkemuka, termasuk Regent Seven Seas dan Oceania, untuk menghabiskan lebih banyak masa di santai Laut Hitam bandar pantai Georgia, Tbilisi (rumah kepada salah satu daripada taman-taman botani terbesar di dunia). Jenama hotel utama adalah pecah tanah dan juga: Radisson Blu membuka dalam Tsinandali kampung Kakheti, dan Le Meridien mempunyai rancangan untuk membuka dalam beberapa tahun. Pergi sekarang menjadi salah satu yang pertama untuk mengalami pemandangan Pergunungan Caucasus, pelbagai seni bina Parsi, Soviet, dan Art Nouveau di ibu negara, Tbilisi (Katil turun dalam tahun-lama, kemahiran memasak berteraskan Hotel Design Hotel Tbilisi) dan-kursus-anggur terkenal di dunia. -Melanie Lieberman43. Casablanca, Morocco

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Casablanca, Morocco

Bandar terbesar Maghribi telah muncul sebagai gerbang di antara Eropah dan Afrika dan bukan hanya untuk jenis korporat yang bergerak ke upcoming Casablanca Finance City complex. Terdapat 4 Seasons telah membuka pintunya di Anfa Place, sebuah pembangunan bercampur oleh Foster & rakan-rakan yang bersempadan kawasan Corniche berhadapan pantai di bandar ini. Bangunan ini mempunyai 186 bilik dan suite dengan kemudahan mandian Fragonard dan katil disesuaikan, kedai yang terdiri daripada label fesyen Maghribi Diamantine untuk Marks & Spencer, dan lebih daripada sedozen kafe dan restoran (kepala terus ke Philippe Starck direka Paradis du Fruit). Dalam masa beberapa tahun, latar langit bandar akan dikuasai oleh bangunan pencakar langit tertinggi di Afrika, $ 1 bilion, 114-kisah Al Noor Tower. Pergilah untuk akses tidak sesak dengan keajaiban senibina seperti tepi pantai Masjid Hassan II, dengan bahagian dalaman marmar yang mengagumkan dan tertinggi menara-masjid di dunia adalah antara sebilangan kecil di negara ini yang terbuka kepada pelancong dari pelbagai latar belakang agama. -Nikki Ekstein


 

42. Chiloe, Chile

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Chiloé Island

Apabila LAN Airlines mula terbang ke lapangan terbang baru di Chiloé beberapa tahun yang lalu, perkataan tentang pulau dan kepulauan sekitarnya mula merebak dengan pantas. Tarikan ini adalah jelas: lebih daripada 30 pulau-pulau kecil yang menghijau dengan hutan asal dan nikmat hidupan liar yang pernah dipujuk Darwin ke negara mereka. Dijajah oleh Sepanyol Jesuit pada abad ke-17, pulau-pulau kekal dalam pengasingan relatif dari tanah besar Chile selama lebih 250 tahun, menyebabkan hibrid budaya menarik dari cerita rakyat asli dan tradisi Hispanik. Pengaruh Mestizo boleh dilihat dalam gereja kecil kayu yang dilindungi UNESCO, yang dibina oleh puak-puak pelayaran native speakers, yang siling berkubah menyerupai badan kapal kapal. Pelancong berduyun-duyun ke Chiloé dari Disember hingga Mac ke pulau-hop oleh kayak, burung-watch, kenaikan, menaiki kuda, dan lihat penguin dan ikan paus biru. Sebagai peningkatan jumlah pelancong, palafitos pantai yang berwarna-warni yang pernah rumah kaku nelayan sedang ditukar ke tempat-tempat mewah seperti ladang ke meja restoran Mar y Canela dan hotel butik Palafito 1326. Dan Tierra Chiloé, harta perdana menteri Pulau Besar, mempunyai rancangan untuk menambah lebih banyak bilik untuk menampung semakin ramai. Jambatan Chacao, untuk menyambung Chiloé ke benua, juga di bawah cara, menjadikan rantau ini walaupun lebih mudah untuk pelancong. Pergilah untuk mengalahkan orang banyak dan mengalami landskap Chiloé masih-belum terjamah dan budaya tunggal itu. -Nora Walsh


41. Bozeman, Montana

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Bozeman, Montana

Apa pernah sebuah pekan koboi Podunk telah berubah menjadi gunung Mecca. Bahan-bahan- bandar universiti, mudah untuk akses pengembaraan ke gunung, berdekatan dengan Taman Negara – sentiasa ada, tetapi ia mengambil sebuah hotel butik dengan high-concept untuk menjerat tenaga tukang di bandar ini dan kepentingan tuntutan Bozeman sebagai sebuah semua-Amerika panas spot. ibuka April lalu, Lark telah pantas menjadi tempat melepak masyarakat. Dalam konsep ulang-era 1960-an motor penginapan tersebut, penduduk tempatan dan pelancong beramah mesra di lobi muat komputer mesra, ada lounge luaran, lengkap dengan tempat perapian, dan perak retro trak taco secara kekal diletakkan ke atas harta. Di luar hotel, di Jalan Utama, yang dibuat di Montana semangat diteruskan dengan pelbagai kedai-kedai yang pelbagai dari tua-sekolah pembekal kegiatan luar Schnee ke Revolvr Pakaian lelaki bergaya. Restoran seperti Roost, Blackbird, Range Open, dan Café Feed menggabungkan rasa canggih dengan santai, suasana desa. Dan sudah tentu ada bir kraf besar di seluruh bandar, tetapi baru White Dog Brewing Company adalah satu-satunya tempat yang disediakan di atas rel fros buatan tangan untuk menjaga minuman ais sejuk anda. -Amy Tara Koch


40. Borneo

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
The crystal-clear waters are perfect for diving and snorkeling, ensuring discoveries for explorers of all ages.

Pulau yang subur (bahagian Indonesia, sebahagian Malaysia) telah lama dikenali sebagai rumah terancam Borneo orang utan dan sebagai salah satu yang masih hidup terakhir yang hebat habitat hutan hujan di Asia. Selama bertahun-tahun, hanya yang benar-benar mencabar membuat perjalanan yang sukar ke dalam hutan, yang hati belum dibangunkan, tetapi persembahan mewah secara perlahan-lahan membuka pulau itu kepada dunia. Geographic Orion Negara (kini dikendalikan oleh Lindblad Expeditions) adalah antara yang pertama untuk menceburi perairan pantai Borneo. Garis lain menurutinya; Silversea telah memperkenalkan sebuah pelabuhan baru panggilan pada 2015 di Bintulu, sebuah bandar pantai di sebelah Malaysia Borneo dan pintu masuk untuk menerokai Taman Negara Similajau yang berdekatan (rumah untuk burung enggang, ungka dan kera ekor panjang). Jadual perjalanan baru dalam pembangunan hotel sebaliknya terpencil dan di bawah -radar kawasan juga telah merangsang. Gaya, sebuah pulau di luar pantai Malaysia di Borneo yang pernah terdiri terutamanya daripada kampung-kampung nelayan, baru-baru ini disambut hotel lain: Gaya Island Resort mempunyai 120 vila lereng bukit dengan pemandangan laut dan dilengkapi dengan kapal layar sendiri dan pemastautin naturalis. April lalu menandakan pembukaan 101 bilik Mulu Marriott Resort & Spa, yang kedua di Borneo untuk jenama Marriott, yang reka bentuk meniru persekitaran hutan itu. Dan dengan pembukaan semula sistem Kereta Api Borneo Utara, pengunjung mendapatkan akses pernah berlaku sebelum ini untuk sudut luar bandar di pulau ini, dan peluang untuk melihat dunia yang belum lagi ditakluki oleh tamadun. -Lindsey Olander


38. Zimbabwe

Ruckomechi Camp Zimbabwe Safari-Ruckomechi-Canoes
Ruckomechi Camp Zimbabwe Safari-Ruckomechi-Canoes

Di Zimbabwe, orang ramai kekal agak kecil dan harga yang rendah tetapi pembukaan November terhadap Falls Lapangan Terbang Victoria, membolehkan penerbangan terus antarabangsa, boleh mengubah keadaan secara drastik. Sejak dolar AS telah diterima secara rasmi, ekonomi negara telah bertambah baik dan Zimbabwe telah menyaksikan gelombang pelaburan segar. Jauh di utara negara ini, safari kanu pada Zambezi di Pools Mana Taman Negara telah menjadi satu perjalanan yang popular untuk keluarga (dengan kanak-kanak lebih daripada 16) sedang mengesan buaya dan badak air. Dan pengendali safari memperluaskan tawaran mereka, terutamanya di Victoria Falls dan Taman Negara Hwange yang terkenal dengan panduan pakar, yang berjalan safari, dan haiwan kawanan besar gajah, kerbau, kuda belang, dan seladang. Hwange kini mempunyai beberapa menggali mewah di konsesi swasta; yang terbaik adalah sembilan khemah ultra-kontemporari di Wilderness Safaris Linkwasha Camp dan Beks Ndlovu milik Somalisa dan Somalisa Acacia kem, di mana gajah kerap datang untuk minum matahari terbenam keluar dari kolam renang. -Jane Broughton


 

37. Siberia

On the shooting of "Serko", a film reenacting the longest horse-ride ever done in the history of man, : 9000 Km in 200 days from the Amur River to St Petersburg, by a Cossack named Dimitri Petchkov and his horse Serko in the winter of 1890. Siberia, Irkutsk District, Lake Baikal region, March 2005. Director: Joel Farges. Adaptation from the book by Jean-Louis Gouraud: Serko. Dimitri Petchkov (Actor: Alexei) and horse Serko riding over frozen Lake Baikal.
On the shooting of “Serko”, a film reenacting the longest horse-ride ever done in the history of man, : 9000 Km in 200 days from the Amur River to St Petersburg, by a Cossack named Dimitri Petchkov and his horse Serko in the winter of 1890. Siberia, Irkutsk District, Lake Baikal region, March 2005. Director: Joel Farges. Adaptation from the book by Jean-Louis Gouraud: Serko.
Dimitri Petchkov (Actor: Alexei) and horse Serko riding over frozen Lake Baikal.

Jika regangan ini luas tundra Artik dan hutan bersalji di wilayah Rusia kelihatan agak ganas, berfikir lagi. Dengan perhatian meningkat daripada jalur pelayaran dan safari baru khusus untuk mencari keluar yang jarang berlaku, harimau senama di rantau ini, Siberia bersedia untuk menjadi sempadan besar seterusnya untuk yang sukakan cabaran. Melainkan jika anda bercakap sekurang-kurangnya asas Russian, perjalanan ke Siberia pada anda sendiri boleh menjadi satu usaha yang rumit. Nasib baik, beberapa pengusaha pelancongan kini membuat ia lebih mudah. Peminat hidupan liar boleh menyertai World Natural Safaris pada ekspedisi untuk melihat harimau Siberia dalam Simpanan Durminskoye. Tujuh hari lamanya, tetamu akan mengikuti pemuliharaan terkenal Alexander Batalov kerana dia mengesan dan merekodkan pergerakan kucing. Sementara itu, Tanah Remote menawarkan dua jadual perjalanan inovatif di Siberia, termasuk perjalanan 15 hari bermula pada bandar bersejarah Irkutsk dan pelayaran selama lapan hari purba Lake Baikal, yang paling dalam di dunia. Tidak semua perjalanan di seluruh negara ini lasak adalah pecah tanah, sudah tentu. Seratus Trans-Siberia Express kereta api itu tiba pada 2016. Raikan dengan laluan Siberia Discovery pada Golden Eagle Mewah Kereta api, yang laluan sedang diperluaskan ke kota kara asli Stretensk, Chita, istana dengan mempesonakan bercermin, dan Blagoveshchensk, dari mana anda boleh melihat bandar China Heihe di seluruh Zeya Sungai berkilauan. -Melanie Lieberman


36. Placencia, Belize

Placencia, Belize main dock at sunrise in Placencia, Belize
Placencia, Belize
main dock at sunrise in Placencia, Belize

elize masih besar untuk backpacker-sama seperti Costa Rica pada 1980-an tetapi kawasan-kawasan tertentu juga telah menjadi tempat bersantai bona fide bagi bertumit juga. Untuk tahun ini, Francis Ford Coppola ini Turtle Inn telah melukis jenis glamor kotej di bandar pantai di Placencia, di semenanjung sedikit diketahui di pantai timur negara. Tetapi rahsia ini adalah di ambang untuk keluar, terutamanya dengan 2016 pembukaan lewat Itz’ana, yang bercita-cita tinggi hibrid ladang restoran-tempat percutian yang mewah dengan 39 vila-semua dalam kaki semata-mata sistem terumbu karang kedua terbesar di dunia. Projek itu, yang terletak di hujung jalan dari Turtle Inn, tidak hanya bercita-cita tinggi untuk keselesaan makhluk lima bintang (bilik akan mempunyai teres dengan katil sofa, pemandangan pantai, dan melambung tinggi siling). Ia juga merupakan pentas untuk chef Mara Jernigan, sudah Limilita restoran pop timbul amat popular di Placencia, yang akan menggunakan bahan-bahan asli kepada sorotan pertanian Belizean dan makan yang baik. (Dia juga akan mempunyai satu kumpulan peribadi nelayan.) Juga ke atas harta: spa Maya diilhamkan menggunakan tumbuhan dituai dalam negara hutan hujan, bilik (dan sommelier) khusus untuk rum, dan kapal layar yang disewa khas untuk pelayaran matahari terbenam. -Nikki Ekstein

 


 

35. Sicily, Italy

Italy, Sicily, Province of Ragusa, View to Modica, Church San Giorgio
Italy, Sicily, Province of Ragusa, View to Modica, Church San Giorgio

Sama ada ia adalah abad kelima SM runtuhan Greek, seni bina Arab-Norman Palermo (yang baru dilantik tapak Warisan Dunia UNESCO), atau batu yang seolah-olah tidak berkesudahan pantai impian, pelancong tidak pernah mampu untuk mendapatkan cukup Sicily. Dan hari ini, “wain adalah salah satu perkara yang membawa pelancongan ke Sicily,” kata Karen La Rosa, pengasas La RosaWorks, pengendali pelancongan butik yang pakar di pulau itu. Beliau mencadangkan meneroka Jalan Negeri 120 (SS120) di sekitar Gunung Etna-rantau terbaru Sicily yang yang menarik wain pecinta-mana tanah diperkaya dengan mineral dari lava keras. Hartabenda kilang wain, sama ada besar atau kecil, boleh ditemui di sana, mengelilingi lereng gunung berapi. Paling ketara, Tasca d’Almerita, yang dirayakan, berabad-abad lamanya label keluarga, telah membuka sebuah ladang anggur yang dinamakan Tascante yang menghasilkan dua varietals dibuat daripada anggur Nerello Mascalese (alternatif yang lebih lembut untuk lebih kaya-merasa Sicily, lebih terkenal asli Nero d’Avola ). Musim panas ini, semua-wanita yang dikendalikan Tenuta di Fessina akan mengumumkan sebuah hotel butik yang baru, dengan spa ditempatkan di Palmento yang dipulihkan (bilik bawah tanah batu yang digunakan untuk menghancurkan anggur). Apa cara yang lebih baik untuk menamatkan hari tastings daripada dengan Mandian terma di dalam tangki wain lama? -Alex Schechter


34. Tasmania

Ancient glacial crags reflected in the still waters of Dove Lake. -
Ancient glacial crags reflected in the still waters of Dove Lake. –

Pembukaan pecah tanah Museum of Old and New Art, pada tahun 2011, merupakan untuk Tasmania. Tiba-tiba, seluruh dunia telah memberi perhatian kepada dunia ini dan juga memantau Hobart di luar. Salah satu penambahan terbaru kepada pulau itu adalah Rumah Pam Point. Terletak di Lake St Clair, dalam jarak dua dan setengah jam (atau penerbangan selama 45 minit) dari ibu negeri, ia mengambil masa jauh untuk peringkat seterusnya. Terdapat hanya 18 bilik di dua bangunan, yang sebelum ini sebahagian daripada loji hidroelektrik. Pumphouse duduk di atas permukaan cermin seperti tasik, manakala Art Deco Shorehouse, sekali pencawang, menjadi tuan rumah ruang makan dan ruang istirahat. Palsuan rendah utama dari Cumulus Studio adalah mudah bergaya, dengan bengkok industri lembut, dan memberi tumpuan pandangannya terhadap alam sekitar. Di sini, anda berada dalam sudut tenggara Taman Negara Cradle Mountain-Lake St Clair, sebuah kawasan pergunungan yang adalah rumah kepada hutan hujan beriklim sederhana, hidupan liar, dan, baik, tidak banyak yang lain. Berjalan kaki, berbasikal, memancing, dan mengambil perahu dayung itu ke tasik semua dalam agenda santai. Perkara yang bijak untuk dilakukan ialah menggabungkan penginapan di sini dengan tiga malam pada keci mewah 75-kaki, Lady Eugenie, di mana tetamu boleh berjalan di sepanjang pulau-pulau di siang hari (anjuran Wineglass Bay Sail Walk) dan melihat pantai timur yang berceranggah. Bersama-sama, mereka melihat ke dalam terbaik Tasmania ini boleh tawarkan. -Carrie Hutchinson


33. Pittsburgh, Pennsylvania

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Pittsburgh

 

The City Steel adalah reforging sendiri ke Pusat Kesenian, dengan bekas gudang dan ruang industri berubah menjadi galeri Edgy, seperti tujuh tingkat Muzium Warhol Andy (kerja wira kampung halaman yang dipaparkan bersama-sama dengan pameran perjalanan, termasuk karya Ai Weiwei pada 2016) , yang Mattress Kilang (kini rumah kepada pemasangan bilik bersaiz oleh artis-artis di kediaman), dan bebas kemasukan Persatuan Kraf Kontemporari. Teater Kuantum peringkat tradisional (barisan produk tahun ini termasuk bermain Henrik Ibsen) dan pertunjukan avant-garde, termasuk versi opera-perdana dunia Tale A Winter. Cara lain untuk menangkap visual unik adalah di Pittsburgh Zoo dan Akuarium PPG, yang telah membuka Islands, pameran 22000 kaki persegi yang mempunyai harimau dahan, dua buaya Filipina, dan terancam berenang babi berkutil Visayan. Bukti selanjutnya budaya di bandar ini berubah terdapat dalam kejiranan East Liberty. Pada abad yang lalu, ia berubah daripada salah satu kawasan yang paling mewah di bandar (Carnegie, Heinz, dan keluarga Mellon tinggal berdekatan) kepada salah satu daripada sekurang-kurangnya, dan bersama-sama dengan seluruh hujung timur, sedang dibina semula oleh kreatif yang membuka galeri, kedai-kedai dan kafe. Dan kawasan ini mempunyai dua hotel butik baru: Liberty Hotel Indigo Pittsburgh Timur, dengan 135 bilik tetamu yang mesra haiwan kesayangan dan Wi-Fi percuma; dan Ace Hotel, dengan 63 bilik dan restoran daging-berat di bekas bangunan YMCA yang berusia 100 tahun. -Sarah Z. Wexler


32. Costa Rica

CostaRica-Equestrian-Experience-Breed-Horses-in-fountain
CostaRica-Equestrian-Experience-Breed-Horses-in-fountain

Beberapa tempat mempunyai kepelbagaian biologi Costa Rica, dengan hutan awan, tanah lembap, dan puluhan ribu spesies unik flora dan fauna. Sejak pembukaan 2012 terminal baru di Lapangan Terbang Antarabangsa Liberia, banyak ciri-ciri rendah utama telah dibuka, tetapi ia hanya baru-baru ini bahawa gelombang baru pembangunan mewah telah membuahkan hasil. Masyarakat pantai Guanacaste ini Las Catalinas telah membuka Club Beach mereka, tempat perhimpunan bagi penduduk, vila penyewa, dan pelancong. Ia mempunyai dua kolam renang, restoran, gimnasium dan teres tepi pantai. Sebuah hotel butik 20 bilik di juga kerja-kerja untuk akhir tahun ini. Di Papagayo Bay, orang dewasa sahaja, Rahsia merangkumi semua Papagayo telah menyertai Seasons Empat dan Andaz. Sehingga seterusnya: a Mandarin Oriental, yang Paradisus dan Wyndham. Jauh ke selatan, rantau Pacífico Sur mempunyai masa juga. Auberge Resorts baru-baru ini mengumumkan pengambilalihan sebanyak Hacienda Altagracia, dalam jauh gunung Pérez Zeledón. Harta Amerika Tengah pertama jenama itu, yang memberikan akses baru untuk kawasan yang agak tidak diketahui Costa Rica, mempunyai kandang kuda dan kapal terbang ultralight untuk meneroka kawasan itu. Yang paling menarik, sebuah syarikat penerbangan baru, VivaCam, merancang penerbangan kos rendah dari San José ke seluruh Amerika Tengah. -Lindsey Olander


31. Wales

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Low Angle View Of Climbing On Rocky Mountain

Ia hanya baru-baru ini bahawa pelancong kembara telah menyebut Wales dalam masa yang sama sebagai tempat seperti New Zealand dan Utah. Tetapi keadaan tergesa-gesa bukaan di negara ini lasak telah piqued kepentingan pencari adrenalin. Tahun lalu menyaksikan pembukaan pelbagai tarikan seperti tempat letak trampolin bawah tanah pertama di dunia dan kursus zipline bawah tanah terbesar di dunia. Azimat semulajadi Wales telah lama disediakan pendaki gunung lasak (kepada Beacons Brecon dan Gunung Snowdon), pejalan kaki (terutama ke jalan Pantai, yang dibuka pada tahun 2012 dan menjalankan keseluruhan panjang pantai 870 batu) dan pelayar (terutamanya di sekitar menghijau Gower Peninsula). Dan negara ini mengambil kesempatan ke atas imej yang baru ditemui dengan bantuan duta Bear Grylls, yang summers pada (dan memiliki) pulau terpencil di St. Tudwal Barat, di luar pantai Semenanjung Llyn. -Emily Mathieson

 

 


 

30. Rio de Janeiro, Brazil

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Brazil, Rio de Janeiro, cariocas landscape, general view with the Christ of Corcovado

Piala Dunia 2014 adalah semata-mata permulaan kepada semua yang datang untuk Rio, yang kembali kepada perhatian umum tahun ini sebagai tuan rumah 2016 Summer Olympic Games. Lebih daripada 380,000 penonton dijangka turun kepada bandar pada bulan Ogos, dan sebagai persediaan, bandar ini telah memulakan membeli-bangunan yang besar, yang melangkaui Ipanema kawasan sekali dari radar pelancongan. Hotel terbaru termasuk Windsor Marapendi lima bintang (dari prolifik rantaian Brazil Windsor) dan Grand Hyatt, di pantai Barra da Tijuca. Pusat kebudayaan besar, bagaimanapun, mungkin penunjuk terbesar visi baru Rio. Muzium Imej dan Bunyi dibuka semula pada tahun ini di bangunan kaca depan mengejutkan menghadap ke pantai Copacabana, dengan laluan pejalan kaki menegak luar yang gema kaki lima ikon Roberto Burle Marx-direka di bawah. Dan projek $ 2500000000 bertujuan untuk memulihkan semula kawasan pelabuhan bandar lama campur aduk kawasan miskin dan gudang ditinggalkan. Antara penambahan ketara: Museu de Arte do Rio, pameran ruang dan jiran sekolah hypermodern untuk seni kontemporari; kereta kabel yang pergi ke Providencia di bandar ini favela bersejarah paling; dan Museu lama ditunggu-tunggu melakukan Amanhã (Muzium of Tomorrow), kemudahan 15.000 kaki persegi raksasa dengan pameran interaktif yang meneroka sains di sebalik angkasa lepas, kesan manusia, dan masa depan kehidupan di bumi. -Lindsey Olander


29. Zagreb, Croatia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
01 May 2012, Zagreb, Croatia — Zagreb City in Croatia — Image by © Michael Reinhard/Corbis

 

Modal cukup Croatia Zagreb-sering diabaikan dalam bayang-bayang di Pantai Adriatik dan pulau-mekar sebagai destinasi. Musim panas yang lepas menyaksikan keadaan tergesa-gesa bukaan di bandar hijau gorgeously, termasuk dua muzium offbeat: yang Tortureum Muzium Penyeksaan (yang, walaupun namanya, sebenarnya agak menyeronokkan) dan aneh Museum of Illusions. Zagreb juga telah menjadi pesaing tidak mungkin dalam suasana masakan Eropah, dengan tanaman bistro yang baru dibuka seperti Johann Franck di dataran utama di bandar ini), Wines Sherry ini & Bites, di halaman yang di luar Britanski Trg (Dataran British), dan Divas artsy pada Martićeva jalan. Ia adalah kawasan ini sangat sekitar Martićeva, dengan mercu tanda seni bina, itu mengalami ledakan terbesar, dengan kedai-kedai khusus, kedai reka bentuk, dan studio seni. Bermula pada pertengahan bulan Jun, ia akan menjadi tuan rumah Design District Zagreb, diterajui oleh pasukan di sebalik Croatia Design Superstore, yang akan termasuk kedai pop-up, galeri seni, bengkel, lawatan studio, dan acara makan di pangsapuri yang tidak digunakan, halaman kosong, dan kedai-kedai ditutup ke bawah. Juga akan datang, pada akhir tahun ini, adalah terminal penumpang yang baru di Lapangan Terbang Zagreb, pelaburan berjuta-euro yang akan menaikkan kapasitinya kepada lima juta penumpang setiap tahun, berbanding dengan semasa dua juta. Tempat terbaik untuk tinggal masih Esplanade Zagreb Hotel, dame grande di hotel Zagreb, yang baru sahaja menyambut ke-90 birthday.-Anja Mutić


28. Galle, Sri Lanka

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
The Wall of the fort, the coastline, and some city views

Apabila hentian pit pada Spice Route untuk pelayar suka bergaduh, Galle adalah sebuah jam memandu yang mudah dari Colombo. Ia patut dilawati, untuk melihat abad ke-17 fort (dan UNESCO Tapak Warisan Dunia), pihak berkuasa tempatan, tempat ibadat, dan rumah-rumah yang menjual untuk berjuta-juta dolar. Kereta vintaj duduk oleh dinding dibasuh keluar, memberi bandar rasa Havana seperti; adegan bazar Moor memainkan keluar di jalan-jalan dengan pedagang yang berulang-alik permata dan barang kemas; mata pandang daya menawarkan pemandangan laut yang kencang dan matahari terbenam yang mencair. Bersebelahan dengan kubu merupakan stadium kriket laut antarabangsa di sampingan dengan kalendar yang sibuk dengan perlawanan itu. Galle dibanjiri dengan hotel, daripada grand, tepi pantai Jetwing Lighthouse, oleh arkitek Sri Lanka Geoffrey Bawa, kepada 42 Lighthouse Street, permata butik yang baru dibuka di benteng. Mendapatkan rasa untuk seni tempatan di Hempel Galeri dan mengambil tahun 1950-an rumah poster perjalanan dari Stick No Bil. Galle Festival Sastera kembali selepas tiga tahun, berjalan dari 13 Januari hingga 18, dan akan memenuhi bandar dengan puisi dan persembahan secara langsung. Bahkan ada yang baru terbina dalam percutian hujung minggu: setengah jam berjalan indah Tasik Koggala, Tri, puncak bukit eko-resort dengan reka bentuk yang diilhamkan oleh pilin urutan Fibonacci, baru sahaja bermula untuk mengalu-alukan pengunjung. -Govind Dhar

 


27. Detroit, Michigan

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
aloft-detroit

Dalam beberapa tahun yang singkat, Detroit telah pergi daripada menjadi kisah amaran kepada kejayaan, dan kini bil kepada dirinya sebagai “Great Comeback City Amerika.” Ini adalah lebih daripada terbentang pemasaran dahulunya sepi hanya pandai tepi sungai, jalan-jalan bandar, dan bangunan telah dibangkitkan bagi penduduk tempatan dan pelancong. Hotel Aloft pertama di Michigan dibuka pada David Whitney Bangunan bersejarah, dan Detroit Marriott di Pusat Renaissance baru-baru ini melancarkan satu pengubahsuaian $ 30 juta. Dan ibu pejabat jabatan bomba bersejarah di seberang Pusat Cobo akan dilahirkan semula sebagai butik 100 bilik Yayasan Hotel pada awal tahun 2016. Selain daripada meningkatkan penawaran hotel, bandar ini mempunyai beberapa lain baru menarik: Barat Taman Riverfront, hebat untuk berbasikal, berjalan, dan perikanan; dan Adventure Center DNR luar dengan akuarium air tawar dan air terjun buatan manusia dan memanjat pokok. Hampir 100 restoran baru, bersama-sama dengan kilang bir dan kilang penyulingan, dibuka pada dua tahun yang lalu (seperti Detroit Water Ice kilang, sebuah kedai pencuci mulut dari penulis Mitch Albom dan Chicken & Waffles Kuzzo ini menawarkan perkhidmatan bekas cornerback NFL Ron Bartell untuk terus merombak Livernois Avenue of Fashion), dengan lebih dalam perjalanan. Sekarang peruncit seperti John Varvatos dan Carhartt telah membuka kota kara di bandar, dan Nike sedang membuat rancangan untuk menyertai pergaduhan, Detroit mungkin tidak dapat menjual cerita kemunculan semula untuk lebih lama-ia jelas kembali. -Corina Quinn

 


 

 

26. Kepulauan Galapagos, Ecuador

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Galapagos Penguin -Spheniscus mendiculus-, swimming, Insel Isabela, Galapagosinseln, Ecuador

Jika rantaian pulau 600 batu dari tanah besar Ecuador telah tempat yang ketara sejak Darwin melawat dalam perjalanan pulang pada tahun 1835, mengapa menyeberang dari senarai baldi anda sekarang? Sebab utama untuk pergi adalah untuk mengalami kepelbagaian bio yang menakjubkan, dan anda akan melihat lebih banyak penguin Galapagos hari ini berbanding pada bila-bila masa dalam tempoh 15 tahun yang lalu. Ini adalah antara penguin jarang ditemui di dunia, yang disenarai di peringkat antarabangsa terancam pada tahun 2000. Tetapi oleh kerana penduduk mereka telah dua kali ganda, upping peluang anda untuk mengesan burung tuxedoed, terutamanya jika anda pergi ke pulau-pulau barat Isabela dan Fernandina. Cara terbaik untuk melawat masih pelayaran selama seminggu, terutama yang dari Ecoventura, pengendali milik keluarga di kawasan itu sejak tahun 1991. Pada akhir Februari mereka akan melancarkan Asal, kapal layar mewah genit yang cukup untuk berhenti di pulau-pulau yang lebih kecil, dengan ruang untuk 20 tetamu dan dua alamiah untuk mengambil mereka pada lawatan intim semasa belayar tujuh malam. Dua jadual perjalanan yang berbeza menawarkan aktiviti termasuk mendaki pembentukan gunung berapi pulau-pulau, snorkeling dengan penguin, berkayak dengan singa laut, burung-pemerhati bagi booby berkaki biru, dan melihat lebih iguana, kura-kura gergasi, ikan lumba-lumba dan ikan paus dari mana-mana sahaja di dunia luar zoo. -Sarah Z. Wexler


25. Ghent, Belgium

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
View over Gent

Ghent, dengan batu buntar yang cantik dan mengharungi dan terusan, telah muncul sebagai salah satu tempat di Eropah yang paling menarik untuk makan. Bandar Belgium adalah di pusat ledakan makanan Flemish diketuai oleh Kobe Desramaults, bintang makanan terbesar di negara ini, yang mengendalikan dua restoran di Ghent dan sebuah bandar di luar ketiga. Desramaults adalah pemimpin gerombolan sekumpulan ke hadapan-pemikiran chef-beberapa muda merujuk kepada mereka sebagai pemberontak-yang Flanders Dapur memasak makanan moden di belakang bahagian hadapan bersejarah di bistro buzzy seperti Tom Van Lysebettens yang baru Cochon de Luxe atau Publiek Olly Ceulenaere ini. Dan Mac ini, bandar ini mendapat sebuah dewan makanan destinasi untuk perlawanan cita-cita gastronomi itu. Makanan Holy Market-a Negara Rendah Boqueria macam-membuka di diubahsuai gereja abad ke-16, dengan kedai-kedai, restoran dan bar koktel di bawah siling berkubah yang tinggi. Pada pembukaan restoran terbaru, lokasi hanya sebagai menarik kerana makanan itu sendiri: ada kacukan konsep kedai / restoran baru seperti L’Amuzette dan Ile En Ville, dan projek-projek berkebun awam seperti De Stadstuin (atau “taman bandar”) telah mereka kafe luar sendiri. Chef utama di bandar ini, sebahagian besar di bawah usia 35 tahun, suka untuk membuang parti yang baik setiap beberapa bulan: Flemish Makanan Bash adalah berulang makanan sepanjang malam dan muzik festival yang membawa bersama chef jemputan dari seluruh dunia. -Jay Cheshes


24. Kepulauan Andaman, India

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Govindnagar Beach – Havelock

Jacques Cousteau telah terpesona dengan terumbu karang dan hidupan laut di Kepulauan Andaman jauh ketika beliau melawat Nusantara untuk filem 1990 beliau Andaman: Kepulauan ghaib. Dua puluh lima tahun kemudian, tidak banyak berubah untuk salah satu daripada destinasi pantai yang paling jauh di bumi. 572 pulau terlonjak antara Teluk Bengal dan Laut Andaman terletak lebih dekat dengan Thailand atau Burma daripada yang mereka lakukan ke India, tetapi pada masa ini, satu-satunya cara untuk terbang dalam adalah melalui bandar-bandar di Chennai, Kolkata, Visakhapatnam, atau Bhubaneswar India. Hanya 37 pulau yang didiami, dan juga kurang boleh diakses kepada pelancong, tetapi berani matahari pencari pada usaha untuk pantai yang belum terjamah yang membangkitkan Maldives, hanya dengan jauh kurang trafik flip-flop, telah mula mengalir masuk. November menyaksikan pembukaan Havelock Hotel Pulau pertama butik, Jalakara, tujuh bilik persembunyian boho-chic di pinggir hutan hujan. Untuk percutian yang lebih mencabar, pertimbangkan penyewaan 133 kaki Infiniti. Yang mewah kapal layar enam bilik tidur mengemudi di sekitar Nusantara, dengan berhenti di tapak menyelam jauh dan pulau yang tidak berpenghuni seperti Cinque dan Narcondam. -Sarah Khan


23. Denver, Colorado

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
City and Sky

Denver mungkin dikelilingi oleh puncak bersalji Pergunungan Rocky, tetapi hari ini bandar ini menarik lebih banyak daripada pemain ski dan papan salji. Seni dan reka bentuk adalah di tengah-tengah segala-galanya di Bandar Mile High akhir-akhir-165 Bilik Art Hotel telah membuka bersebelahan dengan Muzium Seni Denver, Muzium Kanak-kanak adalah dibuka semula selepas pengembangan $ 16100000, dan Kirkland Muzium Halus & Hiasan seni akan memperkenalkan satu ruang baru tahun depan. Walaupun di Lapangan Terbang baru Westin Denver International, ada banyak gula-gula mata. $ 5.000.000 bajet seni di hotel telah diterjemahkan ke dalam pemasangan luar berskala besar (termasuk satu dari pengukir Ned Kahn) dan aksen tertutup dari artis-artis tempatan. 519 bilik juga mempunyai luas lantai ke siling pemandangan bandar, Rockies, dan Great Plains. Tetapi harta yang tidak mengambil risiko bentuk alih fungsi-perk utama di hotel ini, sebagai tambahan kepada kedudukan berhampiran dengan lapangan terbang, akan akses kepada komuter pembukaan musim bunga akan datang yang akan membawa pelancong ke pusat bandar Denver dalam masa 37 minit. Ini akan memberikan pengunjung tiba di Union Station lebih banyak peluang untuk beratur untuk Crudo yang terkenal, sotong mortadella, dan bar mentah pada Jennifer Jasinski ini Stoic & Tulen. -Corina Quinn


22. Zanzibar

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Tanzania, Zanzibar, Stone Town, The amphitheatre seen from the House of Wonders.

Tarikan Zanzibar adalah tidak rahsia. Selama berabad-abad, gelombang Swahili, Portugis, Oman, dan peniaga Cina telah meninggalkan kesan budaya mereka di kepulauan luar pantai Tanzania. Tetapi ia hanya baru-baru ini bahawa pantai berkilauan telah menerima kemasukan perhatian daripada jenama besar-nama hotel memberi alasan baru untuk melawat Kepulauan Spice. Pertama kali datang Park Hyatt Zanzibar, yang tiba dengan percikan di rumah agam yang murni Majlis Kanser Nasional abad ke-19 Oman menghadap air di Bandar Batu, di pulau Pemba. Pada bulan November, sepasang pemilik Czech membuka 17-banglo Tulia Zanzibar di dunia khayalan Pongwe Pantai, di pantai timur pulau itu; di hujung utara, bekas Essque Zalu adalah di tengah-tengah berubah menjadi sebuah resort Penerbangan Aquum akhir tahun ini. Dan pada jiran Pulau Pemba, yang Aiyana terpencil memulakan kerjaya pada bulan Jun dengan 30 vila lapang dihiasi dalam seni tradisional dan kerja kayu berukir. Dan diberikan masa lalu kepulauan ‘, masakan tempatan adalah kompleks, juga. Pasar malam di Taman Forodhani menawarkan pelajaran sejarah yang lazat dalam bentuk kebab makanan laut, urojo sup, jus tebu, capati dengan Nutella, dan yang terkenal Zanzibar “pizza” -essentially krep disumbat dengan telur, daging, dan banyak lagi. -Sarah Khan


21. Havana, Cuba

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
havana-cuba

Sejak pengumuman bersejarah Presiden Obama bahawa Amerika Syarikat akan melonggarkan sekatan perjalanan ke Cuba, Havana telah menjadi salah satu destinasi yang paling menarik perhatian kami. Ia kini kemungkinan sebenar bahawa tahun ini, sesiapa sahaja akan dapat merancang perjalanan di sana tanpa mendaftar untuk lawatan orang dengan rakyat tegar. Verizon kini mempunyai liputan, dan pengendali feri telah menerima pujian daripada kerajaan Amerika untuk memulakan perkhidmatan (mereka menunggu okay dari sebelah Cuba). American Airlines dan JetBlue mempunyai penerbangan tanpa henti sewa khas ke Havana dari Los Angeles dan New York City, masing-masing, dan jalur pelayaran termasuk Karnival dan Haimark akan belayar ke pulau itu juga. Melawat ibu negara adalah seperti melangkah ke dalam gambar vintaj: façcades penjajah dibasuh keluar dan jalan-jalan batu buntar sibuk dengan Fords antik dan Chevys. Tetapi persiapan untuk ledakan pelancongan utama telah pun bermula: menyemak ruang baru multimedia seni dan bar, La Fábrica de Arte Cubano atau daftar masuk untuk salah satu hotel baru 30-plus di kaki langit, termasuk Accor Pullman Cayo Coco. Master chef trio Massimo Bottura, Andoni Luis Aduriz dan Enrique Olvera telah menyatakan hasrat mereka untuk membuka sebuah restoran mewah di Havana-jauh dari tambang catuan dikenakan sekatan di tempat makan milik kerajaan Cuba. -Melanie Lieberman


20. Ljubljana, Slovenia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
street scene near university

 

Dengan jalan-jalan kafe-pokok dan seni bina zaman pertengahan, anda akan diampunkan untuk tersilap kotak permata Slovenia harta modal untuk Prague, kecuali satu perbezaan utama: kekurangan pelancong. Ljubljana, yang bersejarah pusat hampir tidak terjejas oleh perang dan masa, telah berjaya kekal tidak tercemar dan berpatutan. Tahun ini, bandar ini bersedia untuk melangkah ke dalam mendapat perhatian sebagai pegawai Eropah Hijau Capital, mengikut jejak langkah perintis kemampanan seperti Copenhagen, Stockholm, dan Hamburg. Bukti bercita-cita tinggi eko-inisiatif mana-mana, dari pokok-pokok 2000-plus ditanam sepanjang dekad yang lalu kepada pusat bandar bebas kereta. Terdapat banyak taman-taman awam, termasuk Tivoli, dengan rumah-era Baroque itu; Paya Ljubljana dan tempat tinggal prasejarah ᴜɴᴇsᴄᴏ-ditetapkan mereka; jalan yang 21 batu bulat kenangan dan Setiakawan, yang dipenuhi dengan 7,000 pokok; dan taman-taman botani abad ke dua berusia membentuk rangkaian oasis hijau. Mencabar sifat-pencinta akan mahu pergi spelunking di Cave Postojna berdekatan, gua yang terpanjang di benua itu dibuka kepada pelawat. Satu ekspedisi pada 2015 terbongkar dua batu tambahan, meluaskan saluran ini labirin bawah tanah yang dikenali hingga 15 batu. Dengan panorama Alpine dan gua stalaktit disemat, ini adalah salah satu daripada beberapa tempat di dunia yang secara semula jadi yang menakjubkan di mana-mana ketinggian. -Diana Hubbell


19. Taipei, Taiwan

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
taipei

Selama bertahun-tahun, tanpa sebarang gangguan atau kekecohan, Taipei telah mengukuhkan kedudukannya sebagai salah satu daripada bandar-bandar Asia yang paling menarik. Sistem pengangkutan yang cekap (dan bersih) awam menjadikannya impian untuk mengemudi; spektrum menawarkan masakan, dari gerai-gerai jalanan makanan denda makan restoran-restoran, saingan Singapura; dan tempat kejadian seni akhirnya mendapat pengiktirafan. Bandar ini telah dinamakan sebagai World Design Capital untuk 2016, dan pembinaan di Taipei Pusat Seni Persembahan oleh OMA (Pejabat Seni Bina Metropolitan), sebuah kompleks dengan tiga teater, dijangka akan siap pada tahun ini. Ia adalah sekeping visual menangkap seni bina kontemporari dijamin menukar kepala. Contoh lain kreativiti di bandar ini boleh didapati di Galeri 100, yang sorot bakat serantau, dan Aki Galeri lebih eklektik. Ada peningkatan di hotel-hotel yang menarik, juga. Yang mewah Mandarin Oriental adalah tempat yang swankiest untuk tinggal, tetapi ada juga butik pandai, seperti Eslite Hotel baru, yang terletak di reka bentuk berteraskan dari satu rangkaian kedai buku tempatan tercinta. -Diana Hubbell


18. San Antonio, Texas

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Church of San Jose y San Miguel de Aguayo [San Antonio Missions National Historical Park] Texas
Mereka hanya 80 batu jauhnya, tetapi selama beberapa dekad San Antonio telah lebih matang (tetapi kurang sejuk) adik-beradik Austin. Alamo City penduduk tempatan telah dengan senang hati telah memainkan biola kedua kerana mereka suka terbang di bawah radar, tetapi kini San Antonio terbalik stereotaip mengantuk itu. Pada bulan November, bersejarah pusat bandar St Anthony Hotel yang dibuka selepas pengubahsuaian yang berjuta-juta dolar. Baik pulih Ini berikutan projek epik yang ditukar River Walk dari perangkap pelancong sesak ke dalam 15 batu denai yang menghubungkan misi Sepanyol di bandar ini (hanya dinamakan sebagai tapak Warisan Dunia) kepada mutiara ke utara. The Pearl, sebaik sahaja sebuah kompleks kilang bir 23 ekar, kini kawasan kejiranan yang penuh dengan kedai-kedai milik tempatan dan restoran terkenal, sebagai tambahan kepada Culinary Institute of America kampus. Travelers akhirnya boleh tinggal di kawasan bersejarah di Hotel Emma, butik bebas di dalam bekas 1894 Brewhouse itu. Anda akan melihat Roman & Williams estetik di lobi, di mana tangki ammonia yang pernah digunakan untuk menyejukkan Pearl bir duduk pada ditiru jubin Redondo, dan bilik-bilik tetamu menggabungkan kerusi kulit dengan lantai simen dan rasuk terdedah. Hotel ini mempunyai dua restoran: Supper, yang mengkhusus dalam daging panggang, dan Larder, untuk merebut-dan-pergi barang-barang bakar, bunga, dan bir. Bersedia atau tidak, San Antonio, anda menjadi sejuk. -Millie Kerr


17. Aarhus, Denmark

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
People relaxing at Aarhus river at dusk

Bandar kedua Denmark jarang mendapat masa yang mendapat perhatian, kerana kakak yang Copenhagen mengambil banyak kemuliaan. Tetapi Aarhus, bandar terusan yang indah di pantai timur Semenanjung Jutland itu, bersinar tahun ini, khususnya di bahagian depan masakan. Chef Wassim Hallal telah berada di barisan hadapan dalam semangat yang semakin meningkat untuk memasak Nordic lazat dan maju dari segi teknikal yang sudah menyapu bandar. Restorannya, Frederikshøj (bintang hidangan: tiram salai dengan sum-sum tulang), bersama-sama dengan restoran Gastromé dan Substans, telah dianugerahkan pertama bintang Michelin di Denmark di luar Copenhagen, dan ketiga-tiga mereka adalah sebahagian daripada tempat kejadian yang pesat berkembang yang yang melihat rakit pendatang baru yang menarik . Bukaan lain termasuk Restoran Dalam Negeri, sebuah kedai Jutland-hasil sahaja daripada empat pengaruh tempatan, dan pelopor yang akan datang Mikkeller, bar microbrewery dari Copenhagen. Dengan revolusi ini masakan, serta seni bina inovatif (pelangi berwarna laluan Olafur Eliasson ini di atas muzium ARoS itu), ada pertumbuhan semula utama di sepanjang pantai, dan tempoh yang akan datang di bandar ini salah satu daripada dua Capitals Budaya Eropah pada tahun 2017, semua bahan-bahan yang perlu adalah tempat untuk Aarhus untuk menjadi destinasi Eropah besar yang akan datang. -Emily Mathieson


16. Tanzania

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Tanzania-Zebra-Ruaha-National-Park-Tracey-Van-Wijk

Sebuah perjalanan safari melalui taman-taman yang lebih jauh Tanzania digunakan untuk bermaksud tinggal di kem-kem rendah utama. Yang akan berubah, kerana tahun ini Asilia akan membuka persinggahan benar-benar mewah yang pertama di Taman Negara Ruaha, kawasan yang jarang dilawati kaya dengan hidupan liar seperti gajah, harimau bintang, dan singa. Terletak di atas bukit yang menghadap ke savana dengan pokok-pokok baobab, ia akan menawarkan berpandu berjalan-jalan dan siang dan malam pemacu-semua hidupan liar tanpa kenderaan lain di sisi. Ia masih boleh mempunyai privasi di dataran Serengeti yang popular dan Kawasan Pemuliharaan Ngorongoro di baka baru kem berkhemah mewah. Dua pilihan yang akan datang: Highlands Asilia ini, pembukaan Mac di lereng Gunung Berapi Olmoti, akan mempunyai tujuh khemah geodesi kaca-fronted, dan pada bulan Jun, Nomad yang mesra alam Entamanu Ngorongoro ditetapkan untuk membuka lapan khemah dengan pandangan kedua-dua ke dalam kawah dan menghadap ke Serengeti. Tidak boleh kalah, kem-kem klasik membersihkan kawasan: andBeyond Grumeti Serengeti Tented Camp telah disusun semula 10 khemah untuk meningkatkan pandangan dan ditambah dengan pancuran mandi di kawasan terbuka dan khemah keluarga dua bilik tidur. Dan Singita Mara River Tented Camp, yang terletak di Segitiga Lamai, menaikkan Wi-Fi dan adalah meningkatkan kuasa solar untuk mesin espresso dan memuaskan nafsu lain. -Jane Broughton


15. Margaret River, Australia

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Cape Lodge, Margaret River, Australia

Margaret River, wilayah gourmet terkini di negara ini, hanya lebih tiga jam dengan kereta dari Perth, bersempadan dengan Lautan Hindi di sebelah barat dan dipenuhi dengan hutan. Di sini, lebih daripada 60 ladang anggur hidup di dalam apa yang hampir menyerupai iklim Mediterranean yang maritim dan menghasilkan kira-kira 15 peratus daripada wain premium di negara ini. Pada Cullen, yang mempunyai menyajikan udang air tawar dan daging lembu diberi makan rumput dan kambing, yang pasangan dengan baik dengan Art Series Cabernet Sauvignon. Tinggal di Cape Lodge, sebuah hotel butik mewah yang terletak di 32 ekar hutan. Restoran tepi tasik yang mempunyai tukang masak baru, Michael Elfwing, sebelum ini Itik Lemak England. Juga penting: perjalanan ke kilang Bahen & Co. coklat, di mana bekas winemaker Josh Bahen mewujudkan gabungan rumah itu adalah 70 peratus koko dan manis dengan gula organik, bersama-sama dengan versi yang menakjubkan dengan cili dan garam. -Graham Boynton
Petrina Tinslay


14. Kochi, India

Kochi, India
Kochi, India

Kochi, pusat bersejarah negara bahagian India Kerala, telah menjalani agak makeover. Tahun ini, ia menjadi tuan rumah ketiga Kochi-Muziris Biennale, berpengaruh pameran seni kontemporari negara. Acara musim sejuk bermula dari Disember hingga Mac 2017, dan akan curated oleh Sudarshan Shetty, yang terkenal dengan pemasangan khusus tapak beliau. Bahan pameran akan termasuk kerja-kerja dari up-dan-datang artis India, dan juga besar antarabangsa senjata-Anish Kapoor mengambil bahagian pada tahun 2014. dua tahun sekali itu telah meniupkan kehidupan galeri di bandar ini juga. Mesti-lawatan termasuk Dewan Aspinwall, David Hall, Galeri Seni Kashi, Heritage Moidu, dan Pepper House. Seni kontemporari telah melimpah ke jalan-jalan: mural grafiti diilhamkan duduk bersama mercu tanda seperti Synagogue Paradesi. Kekal di Trinity direka semula, sebuah rumah tamu lapan bilik dengan estetik moden di belakang bahagian hadapan bangunan yang bersejarah. Walaupun bangunan memulakan kehidupan sebagai sebuah pejabat Syarikat Hindia Timur Belanda, di dalam anda akan mendapati perabot berwarna-warni dan lithographs oleh tuan moden PT Husain, yang dianggap sebagai godfather seni India kontemporari. -Deepanjana Pal
Tai Power Seeff


13. Guatemala

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi

Dengan tindakan keras 2015 mengenai rasuah politik daripada jalan dan presiden baru di pucuk pimpinan, perjalanan ke Guatemala sedang cerah daripada ia mempunyai dalam tahun. Terdapat perubahan besar di setiap sudut negara ini: pencari Adventure yang pada masa lalu berdasarkan perjalanan mereka di seluruh tempat tarikan mercu tanda seperti Tikal Taman Negara menambah sambungan ke tapak arkeologi yang lebih terpencil di negeri utara Petén, seperti El Mirador- sebahagiannya digali hanya boleh diakses oleh helikopter atau, kenaikan lima hari lasak. Rantaian antarabangsa seperti Marriott dan Hyatt mempunyai rancangan untuk membuka pada Zona Guatemala City 10, aka Zona Viva, tahun ini.Ia adalah langkah-kawasan yang pintar adalah tempat makan, membeli-belah, dan hab kehidupan malam di bandar ini. Tetapi hotel butik masih menjadi raja di kota tanah tinggi bersejarah Antigua Guatemala. 35 bilik, Belanda yang beroperasi Hotel Baik, yang dibuka pada bulan Julai, akan melabur semula semua keuntungan ke dalam masyarakat. Lalu lintas pelayaran akan meningkat juga, kerana garis besar seperti Princess Cruises dan Regent Seven Seas menambah berhenti di Santo Tomás de Castilla, di pantai Caribbean, dan Puerto Quetzal, di pantai Pasifik. Akhirnya, pada Lake Atitlán, pengunjung meneroka keluar dari bandar Panajachel ke arah kampung-kampung tepi tasik yang lebih kecil Maya. Kekal di intim, sembilan bilik Casa Palopó-negara Relais & Châteaux pertama harta-dengan pemandangan tiga gunung berapi. -Nicholas Gill


12. Canggu, Bali

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
canggu bali

Pelayar Sun-keriput telah menunggang ombak luar pantai barat daya pulau itu selama beberapa dekad. Tetapi dengan tanaman Australia-fleksi, pertubuhan eklektik direka untuk menarik orang ramai yang santai, ia baru-baru ini menjadi pilihan bagi lebih daripada sekadar rehat itu. Pinggul Frii Bali Echo Beach menyediakan penawar selamat datang ke pusat peranginan utama di pulau ini dengan bilik mudah dan aksen Bali. Para tetamu boleh mencuba berdiri Paddleboarding, yoga air, atau Muay Thai-jika mereka tidak terlalu sibuk berehat di kantung kacang sekitar dua kolam. Terdapat juga sekumpulan restoran ekspatriat yang dikendalikan menjurus kepada aktif: Milk & Madu khusus dalam jus segar dan pizza kayu api, dan kafe Crate konkrit berpakaian tidak smoothie yang lazat dan balutan feta-tempe. Tempat melayari Old Man adalah tempat terbaik untuk menyaksikan matahari terbenam dan mempunyai ais sejuk Bintang bir. Tengah malam, garis motosikal papan selancar yang sarat membawa kepada Deus, restoran, bar, tempat muzik, dan galeri seni itulah pusat kebudayaan di Canggu. Untuk tindakan yang paling, pergi pada Mei atau bulan Oktober, apabila Deus menjadi tuan rumah dua pertandingan luncur air utama, dengan pro Harrison Roach dan Zye Norris dijadual bertanding. -Leslie Patrick

Tommy Schultz
Al Argueta


11. St. Helena

St. Helena

Bagi sebilangan kecil sejarah dan alam semula jadi peminat yang berjaya ke St. Helena, pelabuhan terakhir Napoleon dalam buangan, banyak rayuan itu merupakan lokasi ultra-jauh wilayah British, hampir 2,000 batu dari Afrika Selatan. Satu-satunya cara untuk sampai ke ibu negara, Jamestown (penduduk 640), adalah lima hari bekerja di atas kapal kapal Royal Mail terakhir dari Cape Town. Tetapi pada bulan Februari, pembukaan St. Helena, pada Sejahtera Bay Plain-mana anda boleh melihat yang terancam wirebird-akan mengurangkan masa perjalanan ke lima jam dari Johannesburg. Generasi baru pengembara akan menemui penyu laut dan ikan paus sekali-sekala semasa snorkeling di Bay Rupert dan merentasi dramatik Peak Diana. Di bukit berkabus di pulau ini, muzium Longwood House merupakan peringatan membangkitkan kehidupan Napoleon di pulau itu. Hotel butik dalam kerja-kerja, tetapi untuk sekarang tinggal di lima bilik Farm Lodge, sebuah rumah ladang abad ke-17 di mana hiasan dan masakan rumah adalah kenangan yang telah berlalu zaman seperti pulau itu sendiri. -Emily Mathieson


10. Asbury Park, New Jersey

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Asbury Park, New Jersey

 

Dalam lagu “My City Runtuhan,” yang ditulis pada tahun 2000, Bruce Springsteen digambarkan Asbury Park sebagai bandar menaiki-up dan jalan-jalan kosong. A alat pemukul oleh Taufan Sandy pada tahun 2012 tidak membantu. Tetapi bandar Jersey Shore, 90 minit ke selatan New York City, telah mula pulih, yang diketuai oleh adegan gay dan hidup muzik. Pelawat yang datang ke pelantar laluan Asbury masih boleh mempunyai nasib mereka diberitahu pada Temple Madam Marie Ilmu dan bermain di mesin pinball vintaj (dipelihara di Muzium Silverball), tetapi kini mereka juga akan pakaian dan barang kemas di Pasar di Fifth Avenue, sushi dan taco di Langosta Lounge, dan papan luncur dan skateboards di ringan masin. Dengan berjalan kaki singkat dari pantai, Asbury Festhalle & Biergarten menghidangkan hampir 100 jenis bir, dan tempat-tempat terkenal seperti Hajar Pony-a Springsteen menghantui-masih dibungkus. The Empress Hotel di pinggir pantai adalah tempat untuk tinggal, sekurang-kurangnya sehingga 110-bilik Asbury dibuka tahun ini. Hotel ini baru pertama di bandar dalam tempoh 55 tahun merupakan sebahagian daripada pelan berjuta-juta dolar untuk memulihkan sepanjang satu batu dari tepi pantai. Turut dicadangkan: a face-lift untuk Asbury Lanes, tercinta 1930-an era bowling lorong. -David Shaftel

Russ Meseroll / Ringkas Image


9. Frankfurt, Jerman

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
frankfurt , enjoy-sunshine-in-frankfurt-park

Banyak berfikir Frankfurt sebagai bandar bank kaku dan menara tidak menarik. Tetapi sejak beberapa tahun kebelakangan ini, modal perniagaan Jerman telah longgar sehingga. Tastemakers di bandar ini membuka tempat-tempat tersembunyi, kebanyakannya berada di Bahnhofsviertel, daerah lampu merah di sebelah stesen kereta api utama yang mula gentrify. Di sana anda akan mencari Club Michel, kelab makan malam di tingkat dua sebuah bangunan pejabat, di mana jadual berputar chef termasuk pakar soba-mi membuat. Di tempat lain dalam kawasan itu, saudara-saudara di belakang Maxie Eisen, hibrid bistro Perancis dan New York deli terkenal dengan koktel dan sandwic pastrami, telah membuka Stanley Diamond anggun, yang mempunyai hidangan seperti risotto bit dan badam nougat Creme brulee. Tidak jauh adalah dua tempat yang bergaya untuk minuman selepas makan malam, Kinly Peguam dan Parlour. Satu-satunya cara untuk melihat itu semua adalah untuk menghabiskan satu atau dua malam. Kekal di Roomers futuristik, Hotel Reka bentuk dengan menjulang pintu hitam, bilik olok-olok yang diilhamkan dan spa atas bumbung berkubah. -Gisela Williams

Steve Herud


<

8. Douro Valley, Portugal

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
douro-valley

Selama berabad-abad, Portugal Douro Valley, wilayah wain secara rasmi yang pertama di dunia, telah menarik orang untuk bukan sahaja pelabuhannya tetapi ladang anggur teres juga untuk poskad-cantik landskap-curam diukir ke pergunungan di sepanjang Sungai Douro dan Quintas bercat putih (ladang wain) di atas lereng bukit yang curam granit. Jika anda mempunyai masa untuk hanya satu kilang wain, pergi ke Quinta da Roêda, sebuah ladang di Pinhão dimiliki oleh pengeluar pelabuhan Croft, dengan pusat pelawat yang stabil ditukar. Ambil lawatan berjalan kaki berpandu atau, semasa masa menuai, bunga anggur dalam granit tangki penapaian bersama pekerja. Untuk rendaman penuh, check in ke hotel wain. Enam-suite, semua kayu Casa do Rio dibuka pada musim panas lalu di Douro Atas. Dan 57 bilik Six Senses, dekat Lamego, mempunyai perpustakaan arak dan menggunakan anggur dalam rawatan spa. Walaupun cara tradisional sekitar kawasan Douro telah di lawatan sehari dari Porto, kini terdapat beberapa cara untuk sepenuhnya mengalami lembah. Douro Azul menawarkan perjalanan kapal layar dengan berhenti kebun anggur, Helitours pergi melalui udara, dan ketiga Douro River kapal Viking River Cruises, Osfrid, melancarkan pada bulan Mac. – Anja Mutić

Ihsan daripada Six Senses Duoro Valley


7. Hangzhou, China

China_-_Hangzho

Untuk alaf lebih daripada satu tahun, artis, penyajak, peniaga, dan peneroka telah tertarik dengan pemandangan yang indah di luas Lake Hangzhou West. Terima kasih kepada pembuatan dan teknologi industri yang menguntungkan (ibu pejabat Alibaba adalah di Hangzhou), bandar ini adalah salah satu daripada China terkaya. Lapangan terbang sibuk kini menerima pendaratan swasta jet, dan sebagai penduduk dan pengunjung Hangzhou telah menjadi semakin canggih, hotel dan restoran yang telah ikut serta. Pendatang baru yang paling ketara adalah di tepi sungai Azure Qiantang, hotel Luxury Collection direka oleh Pierre-Yves Rochon yang menggunakan liberal biru eponim itu. Akhir tahun ini, 417 bilik Midtown Shangri-La Hangzhou, hotel kedua kumpulan itu di bandar, akan dibuka dalam langkah-langkah Tasik Barat. Adegan makanan pusat bandar adalah tidak kurang halus: Mercato Piccolo, dari chef Jean-Georges Vongerichten, menyajikan rumah buatan ricotta dengan strawberi, minyak zaitun, dan roti bakar.Akan datang ialah Wujie, satu cabang Shanghai disambut restoran vegetarian (jangan lepaskan mereka tiramisu gunung keladi). Dua jam di luar bandar di kampung Xinfeng adalah House tersembunyi baru, persembunyian desa dengan gergasi tab luar panas, enak memasak gaya rumah, dan laluan batu indah di mana untuk bersiar-siar di hutan buluh di sekitarnya. -Crystyl Mo

Jason Lee / Ihsan Azure Tiantang


6. Lanai, Hawaii

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Huawai-Bay-Lanai-Hawaii

Tanpa lampu isyarat dan hanya satu landasan lapangan terbang, Lanai adalah anti-Oahu. Dan Jun lalu, salah satu daripada pulau-pulau yang paling tenang Hawaii mendapat tenanglah apabila pemiliknya, Larry Ellison, menutup kedua-dua mereka resort Four Seasons untuk pengubahsuaian-meninggalkan hanya 11 bilik Hotel Lanai, di Lanai City, dibuka kepada tetamu. Itu semua akan mengubah tahun ini dengan pelancaran Mac yang dinanti-nantikan daripada Four Seasons Resort Lanai. Harta (dahulunya Four Seasons Manele Bay) akan mempunyai restoran baru, termasuk satu diselia oleh chef induk Nobu Matsuhisa, dua kolam renang, dan 217 bilik dihias dengan ukiran kayu oleh artis tempatan Dietrich Varez. Syukurlah, perkara yang paling penting akan tetap sama: lokasi terdekat Perdana marin yang memelihara dan pandangan lima bintang. -Stephanie Wu

Ihsan daripada Four Seasons


5. Iran

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
The start of an empire: Pasargardae

Jarang melakukan kehendaknya pulangan seorang daripada tamadun besar di dunia ke peringkat pusat, tetapi perjanjian baru-baru nuklear dengan Majlis Keselamatan PBB juga boleh mencapai bahawa Iran. Dengan 19 ᴜɴᴇsᴄᴏ tapak Warisan Dunia dan sejarah empayar akan kembali ke 1000 SM, Iran merupakan destinasi utama sebelum revolusi 1979. pelancong Sekarang berani menikmati semula bertenaga, ibu negara menghairankan kosmopolitan Tehran; seni bina yang indah dan Great Bazaar Esfahan;masjid-masjid Kashan, pengunduran raja-raja Safavid; dan taman-taman yang luar biasa Shiraz. Terdapat banyak untuk meraikan budaya Iran moden, juga: Tehran Muzium Seni Kontemporari, yang diasaskan oleh shah pada tahun 1977, memegang koleksi mengesankan seni Barat. Juga di Tehran, bukan keuntungan pusat seni Sazmanab adalah menampilkan bakat-bakat baru muncul. Sejak adanya visa pelancong adalah dalam fluks, cara terbaik untuk melawat adalah dengan Keluaran berasaskan operator UK dan berpangkalan di Kanada G Adventures menawarkan lawatan menyeluruh. -Sean Rocha


Luis Davilla

4. Lille, Perancis

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Lille, Perancis

Dengan jalan-jalan berbatu yang indah, bangunan bersejarah, muzium dan cemerlang, Lille, hanya satu jam dari Paris, mempunyai semua hilang pegangan destinasi menawan. Dan kini, dengan perkembangan yang menarik dalam makan, fesyen, dan seni, ia muncul sebagai buaian budaya Perancis dari utara. Lihat untuk pameran seni dalaman dan luaran dari Lille3000, program bandar yang ditaja, dan retrospektif Modigliani di moden lam muzium seni. Satu lagi projek bandar yang disokong, Maisons de Mode, menyokong pereka fesyen baru muncul dengan menyediakan mereka dengan ruang runcit dan mentor perniagaan. Kepala ke Rue du Faubourg des Postes untuk membeli-belah di kedai-kedai dua penerima: label fesyen etika Sainte Courtisane dan tukang emas Constance L. Di bandar lama, terdapat kedai-kedai kopi istimewa seperti Cafeine kopi, sarang kraf bir seperti Les Bières de Célestin, dan neo-bistro seperti Bloempot, di mana Florent Ladeyn menghidangkan masakan Flemish seperti itik tartare.Kekal di Clarance Hotel Lille lima bintang, yang telah memperoleh perhatian untuk tulang abad ke-18 yang berpakaian dengan perabot kontemporari. Semua 19 bilik dan suite dinamakan puisi Baudelaire, dan tukang masak Nicolas Pourcheresse, yang dilatih dengan Alain Passard, menerajui restoran, La Table. -Lindsey Tramuta

Ihsan daripada Lille Metropole Muzium Seni Kontemporari dan Outsider Art / Virginie Garnier


3. Richmond, Virginia

Welcome to Richmond, a city filled with historic and gastronomic treasures .
Welcome to Richmond, a city filled with historic and gastronomic treasures .

 

Modal Virginia, dengan monumen Perang Saudara, seni bina tersendiri, dan galeri menarik, telah mula menarik orang ramai kosmopolitan. Untuk perjalanan hujung minggu yang ideal, bermula dengan mendaftar masuk ke Quirk Hotel baru, di kedai jabatan bekas. Kemudian melawat berdekatan Jackson Ward, kawasan kejiranan yang indah yang pernah menjadi pusat budaya hitam Richmond, dan berkeliaran di restoran galeri Broad Street dan banyak berjalan kaki atau pada basikal hotel. Luangkan masa untuk mengambil dalam seni bina Monumen Avenue dan kedai di Carytown untuk label seperti APC dan Herschel pada Need Supply Co. Sesetengah restoran yang terbaik di bandar adalah dalam kejiranan Church Hill: cuba tambang gastro di Belanda & Co. atau poutine Selatan di The Roosevelt. Akhir sekali, saham di atas barang-barang vegan dibakar pada WPA atau kayu api roti tradisional di Sub Rosa sebelum mengerjakan menaiki basikal di sepanjang 52 batu panjang Virginia Capital Trail. Beri ganjaran kepada diri selepas itu dengan bir kraf di kilang bir Hardywood Park. -Sara Ruffin Costello

Kip Dawkins


2. Guadalajara, Mexico

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Guadalajara

Bandar kedua Mexico adalah sarang kreativiti, terima kasih kepada adegan jazz bersemangat baur-luap, Guadalajara Pesta Buku yang popular International, sebuah festival filem berprestij, dan komuniti yang disokong artis visual. Mural sahaja yang menakjubkan-ada beberapa oleh José Clemente Orozco, sezaman dengan Diego Rivera dan Frida Kahlo, di Istana Kerajaan, dan satu demi Alegria del Prado, pasangan yang dikenali untuk kerja-kerja elektrik mereka, berhampiran Universiti muzium Guadalajara seni. Ada yang menawarkan permainan berubah, juga: Grupo Habita Casa Fayette, rumah agam Art Deco diubah oleh firma reka bentuk bergaya Dimore Studio. Di restoran, membicarakan panggang Veracruz jenahak chef Trevor La Presle dengan goreng bawang putih Vinaigrette. Dari balkoni suite tingkat lapan anda boleh melihat ke bawah di hotel taman-mana La Presle tumbuh pudina, daun ketumbar, tomato, dan salad atau merenung ke kaki langit di bandar ini dan antena-capped Cerro de Cuatro seterusnya. -Diana Spechler

© Undine Prohl


1. Bocas del Toro, Panama

Tempat Menarik 2016 – Top 50 Lokasi
Bocas del Toro, Panama

Segenting Panama adalah rumah kepada beberapa kecantikan yang paling tulen semula jadi di Amerika Latin: hutan hujan tropika yang tebal, savana yang luas, terumbu karang yang penuh dengan hidupan akuatik, dan pantai dengan menarik lengang. Tempat yang indah terkini muncul dalam senarai pelancong ‘adalah Bocas del Toro, kepulauan terdiri daripada sembilan buah pulau dan beratus-ratus cays dan pulau kecil. Di sudut-a timur laut penerbangan satu jam di negara ini sama ada dari Panama City atau San José, Costa Rica-ia tempat perlindungan di mana pengangkutan utama adalah perahu bermotor kayu, ikan lumba-lumba berenang melalui perairan kristal, dan restoran sisi dok berkhidmat tangkapan nelayan tempatan dalam sehari. Bocas Town, kampung utama di Nusantara, adalah bahagian yang sama usang dan menawan, dengan rumah-rumah kayu timah berbumbung ditukar menjadi butik yang berwarna-warni, rumah tumpangan, dan restoran-kepala ke Ultimo Refugio untuk makanan yang terbaik di bandar. Dan manakala Bocas tidak kehilangan kelasakan yang bila-bila masa tidak lama lagi, hotel yang baru mungkin untuk mentakrifkan semula pelancongan di sana. Sarani Resort, dijadual dibuka pada musim panas ini, akan membawa gaya pernah berlaku sebelum ini ke kawasan ini. Banglo-banglo 35 kayu keras, 75 ekar, telah direka dengan mood yang tenang di sebuah resort Bali dalam fikiran. Akan ada sebuah kolam renang infiniti, bar luar diperbuat daripada bot kayu lama, dan restoran yang menyajikan makanan Caribbean organik. -Paola Penyanyi

Ian Allen

 


Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah, Sarawak, Selangor, Terengganu, Wilayah Persekutuan, Johor Bahru, Tebrau, Pasir Gudang, Bukit Indah, Skudai, Kluang, Batu Pahat, Muar, Ulu Tiram, Senai, Segamat, Kulai,Kota Tinggi, Pontian Kechil, Tangkak, Bukit Bakri, Bukit Bakri, Yong Peng, Pekan Nenas, Labis, Mersing, Simpang  Renggam, Parit Raja, Kelapa Sawit,  Buloh Kasap, Chaah, Sungai Petani, Alor Setar, Kulim, Jitra, Baling, Pendang, Langkawi, Yan, Sik, Kuala Nerang, Pokok Sena, Bandar Baharu, Kota Bharu, Pangkal Kalong, Tanah Merah, Peringat, Wakaf Baru, Kadok, Pasir Mas, Gua Musang, Kuala Krai, Tumpat, Bandaraya Melaka, Bukit Baru, Ayer Keroh, Klebang, Masjid Tanah, Sungai Udang, Batu Berendam, Alor Gajah, Bukit Rambai, Ayer Molek, Bemban, Kuala Sungai Baru, Pulau Sebang, Seremban, Port Dickson, Nilai, Bahau, Tampin, Kuala Pilah, Kuantan, Temerloh, Bentong, Mentakab, Raub,Jerantut, Pekan, Kuala Lipis, Bandar Jengka, Bukit Tinggi, Ipoh, Taiping, Sitiawan, Simpang, Empat, Teluk Intan, Batu Gajah, Lumut, Kampung Koh, Kuala Kangsar, Sungai Siput Utara, Tapah, Bidor, Parit Buntar, Ayer Tawar, Bagan Serai, Tanjung Malim, Lawan Kuda Baharu, Pantai Remis, Kampar, Kangar,Kuala Perlis, Bukit Mertajam, Georgetown, Sungai Ara, Gelugor, Ayer Itam, Butterworth, Val d’Or, Perai, Nibong Tebal, Permatang Pauh, Tanjung Tokong, Kepala Batas, Tanjung Bungah, Juru, Kota Kinabalu, Sandakan, Tawau, Lahad Datu, Keningau, Putatan, Donggongon, Semporna, Kudat, Kunak, Papar, Ranau, Beaufort, Kinarut, Kota Belud, Kuching, Miri, Sibu, Bintulu, Limbang, Sarikei, Sri Aman, Kapit, Batu Delapan Bazaar, Kota Samarahan, Subang Jaya, Klang, Ampang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Cheras, Kajang, Selayang Baru, Rawang, Taman Greenwood, Semenyih, Banting, Balakong, Gombak Setia, Kuala Selangor, Serendah, Bukit Beruntung, Pengkalan Kundang, Jenjarom, Sungai Besar, Batu Arang, Tanjung Sepat, Kuang, Kuala Kubu Baharu, Batang Berjuntai, Bandar Baru Salak Tinggi, Sekinchan, Sabak, Tanjung Karang, Beranang, Sungai Pelek, Kuala Terengganu, Chukai, Dungun, Kerteh, Kuala Berang, Marang, Paka, Jerteh, Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya,

Aberdeen,Aiberdeen,Obar Dheathain, Armagh, Ard Mhacha, Airmagh, Bangor, Bath, Belfast, Birmingham, Bradford, Brighton & Hove, Bristol, Cambridge, Canterbury, Cardiff, Caerdydd, Carlisle, Chelmsford, Chester, Chichester, Coventry, Derby, Derry, Londonderry, Doire,  Doire Cholmchille, Derrie , Lunnonderrie, Dundee, Dùn Dèagh, Durham, Edinburgh,Dùn Èideann, Ely, Exeter, Glasgow,Glesga, Glaschu Gloucester, Hereford, Inverness, Inbhir Nis, Kingston upon Hull , Lancaster, Leeds, Leicester, Lichfield, Lincoln, Lisburn Lios na gCearrbhach, Liverpool, City of London, Manchester, Newcastle upon Tyne, Newport, Casnewydd, Newry, Iúr Cinn Trá, Newrie, Norwich, Nottingham, Oxford, Perth, Pairth ,Peairt, Peterborough, Plymouth, Portsmouth, Preston, Ripon, St Albans, St Asaph, Llanelwy, St David, Tyddewi, Salford, SalisburY, Sheffield, Southampton, Southampton, Stirling ,Stirlin, Sruighlea, Stoke-on-Trent, Sunderland, Swansea, Abertawe, Truro, TrurU, Wakefield, Wells, City of Westminster, Winchester, Wolverhampton, Worcester, York,

SINGAPORE

Ang Mo Kio, Bedok, Bishan, Bukit Batok, Bukit Merah, Bukit Panjang, Choa Chu Kang, Clementi, Geylang, Hougang, Jurong East, Jurong West, Kallang/Whampoa, Pasir Ris, Punggol, Queenstown, Sembawang, Sengkang, Serangoon, Tampines, Toa Payoh, Woodlands, Yishun, Bukit Timah, Marine Parade, Central Area

 

ஆங் மோ கியோ, பிடோ, பீஷான், புக்கிட் பாத்தோக், புக்கிட் மேரா, புக்கிட் பாஞ்சாங், சுவா சூ காங், கிளிமெண்டி, கேலாங், ஹவ்காங், ஜூரோங், ஜூரோங், காலாங், பாசிர் ரிஸ், குவீன்ஸ்டவுன், செங்காங, சிராங்கூன், தெம்பினிஸ், தோ பயோ, ஜூரோங்,    புக்கித் திமா, மரின் பரேட், சிங்கப்பூர் மாவட்ட

 

宏茂桥, 勿洛, 碧山, 武吉巴督, 红山, 武吉班让, 蔡厝港, 金文泰, 芽笼, 后港, 裕廊东, 裕廊西, 加冷/黄浦, 巴西立, 榜鵝, 女皇镇, 三巴旺, 盛港, 实龙岗, 淡滨尼, 大巴窑, 兀兰, 义顺, 武吉知马, 马林百列, 新加坡中區,

 

Hóngmàoqiáo, wùluò, bìshān, wǔjíbādū, hóngshān, wǔjíbānràng, càicuògǎng, jīnwéntài, yálóng, hòugǎng, yùlángdōng, yùlángxī, jiālĕng/huángpǔ, bāxīlì, bǎng’é, nǚhuángzhèn, sānbāwàng, shènggǎng, shílónggāng, dànbīnní, dàbāyáo, wùlán, yìshùn

#love, #instagood, #photooftheday, #happy, #friends, #fun, #smile, #food, #family, #bestoftheday, #music, #party, #cool, #girls, #night, #foodporn, #christmas, #red, #birthday, #winter, #green, #flowers, #blessed, #holiday, #wedding, #happiness, #friend, #halloween, #snow, #memories, #goodtimes, #crazy, #forever, #cake, #outfit, #happybirthday, #fall, #tree, #2013, #holidays, #old, #turkey, #orange, #chill, #smiles, #merrychristmas, #besties, #gift, #lights, #goals, #thankful, #funtimes, #xmas, #young, #bride, #instafun, #goodtime, #together, #chilling, #bday, #thanks, #thanksgiving, #guys, #candy, #christmastree #santa#october,#celebration, #romance, #scary, #gifts, #pumpkin, #presents, #celebrate, #happyholidays, #weddingday, #creepy, #costume, ,#candles, #newyears, #boo, #candle, #marriage, #birthdaycake, #newyearseve, #funtime, #weddingdress, #groom, #happythanksgiving, #ghost, #years, #treat, #scared, #trickortreat, #decorations, #30, #congrats, #bridesmaids, #pumpkins

hotel booking, hotel booking sites, hotel‐booking, hotel.booking, book now pay later hotels, booking hotels, book hotel, book hotels, booking.com hotel login, best hotel booking site, book a hotel, hotel books, book hotels online, booking hotel, booking.com hotels, hotel booking website,hotel bookings, best site to book hotels, hotel booking websites,book cheap hotels, , hotels booking, best website to book hotels,book hotel online,book hotels cheap,

 

Maklumat bahan bacaan diperolehi dari sumber : travelandleisure.com

 

Leave your comment

Please enter comment.
Please enter your name.
Please enter your email address.
Please enter a valid email address.